КАК ДА СПЕСТИШ И ОТ ИЗЛИЗАНЕ И ХРАНЕНЕ НАВЪН

  • СУТРЕШНОТО КАФЕ
Резултат с изображение за coffee and moneyНаправи си го сам в къщи. Ако си свикнал сутрин да излизаш набързо и да вземеш кафе на крак, преди да започнеш активната част от деня, може да  се окаже, че с едмично или месечно този разход ти излиза „презноса“.

  • ДОМАШНИ ПАРТИТА
Неможеш да си позволиш да излизаш? Тогава организирай домашно парти у вас и помоли всеки от гостите да донесе алкохол. А след това домашните партита в компанията ти може да станат традиция–на ротационен принцип.

КАК НАЙ- БЕЗБОЛЕЗНЕНО ДА НАМАЛИМ РАЗХОДИТЕ ПО ВРЕМЕ НА ПАЗАРУВАНЕ НА ХРАНИТЕЛНИ ПРОДУКТИ


  • СПИСЪК ЗА ПОКУПКИТЕ 
Направи си списък за пазаруване и се придържай към него. Не се изкушавай да купуваш продукти, които не си планирал, освен ако те не са по-евтини заместители на същото качество. Може да се организираш поотрано, като първо планираш храненията за месец напред и от там извадиш списък на продуктите, които ще са ти необходими. После разпредели продуктите по списъци за всяко пазаруване. Според пространството, с което разполагаш за съхранение, може да закупиш и поголеми количества продукти, когато това е по-изгодно. Чрез списъците няма да купуваш излишни продукти или такива, от които нямаш нужда.

КАК НАЙ-БЕЗБОЛЕЗНЕНО ДА НАМАЛИМ РАЗХОДИТЕ СИ ЗА ДЕЦАТА

  • ДИСКУСИИ НА ТЕМА ПАРИ 

Въвличай децата в разговори, свързани с разходи, бюджети, спестяване и важността на всичко това. Да възпиташ у децата си правилно отношение към тези теми е от съществено значение. Започни първо от себе си. Винаги има какво да научиш за парите и спестяването, за инвестирането, за разходите и съставянето на бюджет, за намаляването на задълженията. Въоръжен със знания, ще си добър учител на децата си. 

КАК НАЙ-БЕЗБОЛЕЗНЕНО ДА НАМАЛИМ РАЗХОДИТЕ СИ

Ако видиш банкнота от 10 лв. на тротоара, сме сигурни, че ще се наведеш да я вземеш. Е, с не по-големи усилия можеш да пестиш доста повече, ако направиш някои корекции в навиците и поведението си. Събрахме за теб много чудесни идеи. Докато четеш, като нищо ще си кажеш „Ами, да, как не се сетих!“ Някои от тях са толкова лесни за прилагане, че честно казано, нямаш извинения да не спестиш малко средства.


НАП обясни как всеки да провери има ли изтекли лични данни

Отговори на най-често задаваните въпроси за изтеклите данни от НАП публикува на сайта си приходната агенция.

Съветите идват след хакерската атака и разпространяването на личните данни на милиони българи.

Ето кои са те:

1. Как да проверя има ли мои лични данни, които са незаконно разкрити?
Прочети повече на https://polezno4.bg7.eu/287721/

Почти всеки работещ у нас е с кредит, а най-надеждни получатели са… |

2,47 млн. българи имат заеми, а някои от тях имат и повече от един, сочи статистиката на БНБ. Към декември 2018 г. в Централния кредитен регистър има 2,475 млн. кредитополучатели. Това означава, че почти всеки българин, който според статистиката е в трудоспособна възраст, има заеми.

8 мита за кредитните карти |


Кредитните карти са чудесен помощник в ситуациите, когато не ти достигат финансови средства. Можеш да ги използваш, за да разполагаш с финансите си.

Представена публикация

КАК ДА СПЕСТИШ И ОТ ИЗЛИЗАНЕ И ХРАНЕНЕ НАВЪН

СУТРЕШНОТО КАФЕ Направи си го сам в къщи. Ако си свикнал сутрин да излизаш набързо и да вземеш кафе на крак, преди да започнеш акт...

Popular Posts